Hotele

HoteleWszystkie najważniejsze grupy hotelowe w Polsce już zadeklarowały całkowitą rezygnację z jaj z chowu klatkowego w najbliższych latach. Jeden z największych graczy – AccorHotels – zobowiązał się używać wyłącznie jaj z wolnego wybiegu. Pozostałe sieci hoteli z pewnością wkrótce dołączą do tego trendu.

Złożyli deklaracje

Jeżeli chcą Państwo zobaczyć link do polityki, prosimy kliknąć na nazwę firmy.

Deklaracje wycofania jaj i produktów jajecznych pochodzących z chowu klatkowego

  • AccorHotels (wyłącznie jaja i produkty jajeczne z wolnego wybiegu do 2020 roku we wszystkich swoich sieciach, w tym: Ibis, Ibis Budget, Ibis Styles, Mercure, Novotel, Novotel Suites, Orbis, Sofitel)
  • Best Western Hotels & Resorts (rezygnacja z jaj i produktów jajecznych pochodzących z chowu klatkowego do 2025 roku we wszystkich hotelach na świecie)
  • Hilton (rezygnacja z jaj i produktów jajecznych pochodzących z chowu klatkowego do 2025 roku we wszystkich hotelach na świecie)
  • Hyatt (rezygnacja z jaj i produktów jajecznych pochodzących z chowu klatkowego do 2025 roku we wszystkich hotelach na świecie)
  • InterContinental Hotels Group (IHG) (rezygnacja z jaj i produktów jajecznych pochodzących z chowu klatkowego do 2022 roku we wszystkich swoich sieciach, w tym: InterContinental, Hotel Indigo, Holiday Inn, Holiday Inn Express)
  • Louvre Hotels Group (rezygnacja z jaj i produktów jajecznych pochodzących z chowu klatkowego do 2025 roku we wszystkich swoich sieciach, w tym: Golden Tulip, Campanile, Premiere Classe)
  • Scandic Hotels (rezygnacja z jaj i produktów jajecznych pochodzących z chowu klatkowego do 2020 roku we wszystkich hotelach w Europie)
  • Vienna House (rezygnacja z jaj i produktów jajecznych pochodzących z chowu klatkowego do 2025 roku we wszystkich hotelach w Europie)
  • Radisson Hotel Group (rezygnacja z jaj i produktów jajecznych pochodzących z chowu klatkowego do 2025 roku we wszystkich hotelach na świecie)

 

Animal Charity Evaluaters

Back to top