Wszystkie najważniejsze grupy hotelowe w Polsce już zadeklarowały całkowitą rezygnację z jaj z chowu klatkowego w najbliższych latach. Jeden z największych graczy – AccorHotels – zobowiązał się używać wyłącznie jaj z wolnego wybiegu. Pozostałe sieci hoteli z pewnością wkrótce dołączą do tego trendu.
Złożyli deklaracje
Jeżeli chcą Państwo zobaczyć link do polityki, prosimy kliknąć na nazwę firmy.
Wolni od klatek
Jeżeli chcą Państwo zobaczyć link do polityki, prosimy kliknąć na nazwę firmy.
Nie używają jaj ani produktów jajecznych pochodzących z chowu klatkowego.
- Hilton Worldwide (wyłącznie jaja niepochodzące z chowu klatkowego we wszystkich swoich sieciach)
Złożyli deklaracje
Jeżeli chcą Państwo zobaczyć link do polityki, prosimy kliknąć na nazwę firmy.
Deklaracje wycofania jaj i produktów jajecznych pochodzących z chowu klatkowego
- AccorHotels (wyłącznie jaja i produkty jajeczne z wolnego wybiegu do 2020 roku we wszystkich swoich sieciach, w tym: Ibis, Ibis Budget, Ibis Styles, Mercure, Novotel, Novotel Suites, Orbis, Sofitel)
- Hyatt (rezygnacja z jaj i produktów jajecznych pochodzących z chowu klatkowego do 2025 roku we wszystkich hotelach na świecie)
- InterContinental Hotels Group (IHG) (rezygnacja z jaj i produktów jajecznych pochodzących z chowu klatkowego do 2022 roku we wszystkich swoich sieciach, w tym: InterContinental, Hotel Indigo, Holiday Inn, Holiday Inn Express)
- Louvre Hotels Group (rezygnacja z jaj i produktów jajecznych pochodzących z chowu klatkowego do 2025 roku we wszystkich swoich sieciach, w tym: Golden Tulip, Campanile, Premiere Classe)
- Scandic Hotels (rezygnacja z jaj i produktów jajecznych pochodzących z chowu klatkowego do 2020 roku we wszystkich hotelach w Europie)
- Vienna House (rezygnacja z jaj i produktów jajecznych pochodzących z chowu klatkowego do 2025 roku we wszystkich hotelach w Europie)