Część grup hotelowych w Polsce już zadeklarowała całkowitą rezygnację z jaj z chowu klatkowego w najbliższych latach. Pozostałe sieci hoteli z pewnością wkrótce dołączą do tego trendu.
Wolni od klatek
Jeżeli chcą Państwo zobaczyć link do polityki, prosimy kliknąć na nazwę firmy.
- Scandic Hotels (rezygnacja z jaj i produktów jajecznych pochodzących z chowu klatkowego do 2020 roku we wszystkich hotelach w Europie)
- Hotel Manor Hause (od 2015 roku firma używa wyłącznie jaj z wolnego wybiegu)
Złożyli deklaracje
Jeżeli chcą Państwo zobaczyć link do polityki, prosimy kliknąć na nazwę firmy.
Deklaracje wycofania jaj i produktów jajecznych pochodzących z chowu klatkowego
- AccorHotels (wyłącznie jaja i produkty jajeczne z wolnego wybiegu do 2020 roku we wszystkich swoich sieciach, w tym: Ibis, Ibis Budget, Ibis Styles, Mercure, Novotel, Novotel Suites, Orbis, Sofitel – firma nie opublikowała informacji o wycofaniu jaj klatkowych)
- Best Western Hotels & Resorts (rezygnacja z jaj i produktów jajecznych pochodzących z chowu klatkowego do 2025 roku we wszystkich hotelach na świecie)
- Hilton (rezygnacja z jaj i produktów jajecznych pochodzących z chowu klatkowego do 2025 roku we wszystkich hotelach na świecie)
- Hyatt (rezygnacja z jaj i produktów jajecznych pochodzących z chowu klatkowego do 2025 roku we wszystkich hotelach na świecie)
- InterContinental Hotels Group (IHG) (rezygnacja z jaj i produktów jajecznych pochodzących z chowu klatkowego do 2022 roku we wszystkich swoich sieciach, w tym: InterContinental, Hotel Indigo, Holiday Inn, Holiday Inn Express)
- Louvre Hotels Group (rezygnacja z jaj i produktów jajecznych pochodzących z chowu klatkowego do 2025 roku we wszystkich swoich sieciach, w tym: Golden Tulip, Campanile, Premiere Classe)
- Vienna House (rezygnacja z jaj i produktów jajecznych pochodzących z chowu klatkowego do 2025 roku we wszystkich hotelach w Europie)
- Radisson Hotel Group (rezygnacja z jaj i produktów jajecznych pochodzących z chowu klatkowego do 2025 roku we wszystkich hotelach na świecie)